top of page

Veelgestelde
Vragen

 • Waarom wordt er een aanbetaling gevraagd?
  Wij zullen immers materiaal in moeten kopen om met uw opdracht te kunnen starten. Hoeveel u aanbetaalt is afhankelijk van de hoeveelheid werk. Dit is maximaal 30% van het totaalbedrag.
 • Is de btw 9% of 21%?
  De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 9% Het isoleren, schilderen, stukadoren en behangen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar valt onder het 9%-tarief.
 • Hoe snel kan u beginnen?
  Het is druk in de bouw. Dat zal u niet verassen. Wij proberen uw aanvraag in ieder geval binnen 48 uur per mail te beantwoorden. Ook dat kan nog wel eens langer duren. In overleg moeten wij per project bekijken of het in onze planning past. Het zou dus zomaar eens kunnen dat we op korte termijn al kunnen beginnen.
 • Voeren jullie ook kleine klussen uit?
  Zelfs de kleinste reparatie voeren wij graag voor u uit
 • Waarom kiezen voor AVH Stucadoorsbedrijf?
  Waarom zou u voor ons kiezen als er nog zoveel andere stucadoorsbedrijven zijn? ♦ Geen voorrijkosten! ♦ Wij zijn gemiddeld 15% tot 25% goedkoper, omdat wij in plaats van zzp-personeel ons eigen personeel hebben in dienstverband. ♦ Gratis offerte in enkele minuten! ♦ Afspraak is Afspraak!
 • Maken jullie een vrijblijvende offerte?
  Onze offertes zijn altijd vrijblijvend tenzij wij hier duidelijk een adviserende rol in hebben. Als dat zo is spreken we van te voren een uurtarief af. Mocht u hierna voor ons kiezen dan vervallen deze kosten.
 • Wat is de droogtijd van stucwerk?
  De gemiddelde droogtijd van stucwerk is gemiddeld 1 dag per mm laagdikte. U kunt er vanuit gaan het stucwerk binnen 1 à 1,5 week zal drogen onder normale weersomstandigheden.
 • Kan spachtelputz/sierpleister worden bijgewerkt?
  Spachtelputz is een afwerking die een korrelige structuur heeft. Bij eventuele scheurvormingen zoals in een nieuwbouwwoning kan deze helaas niet 100% hersteld worden en zult u de schade altijd blijven zien.
 • Wat kost stucen?
  De prijs voor stucen van wanden en plafonds ligt gemiddeld tussen de €12 en €24 per m². Dit varieert afhankelijk van het soort stucwerk en de dikte van de stuclaag.
 • Kan er gestuct worden met kleur?
  Als u kiest voor stucwerk zoals gladpleisterwerk kan er geen kleur aan toegepast worden. Spachtelputz en sierpleisters hebben deze mogelijkheden wel. Stucwerk dient na afloop gesaust worden.
 • Ik heb een nieuwbouwwoning gekocht moet ik me zorgen maken om scheuren?
  De scheuren die in nieuwbouwwoningen voorkomen zijn 9 van de 10 keer op de zelfde punten. Uit ervaring weten wij deze en behandelen wij deze en verminderen hierdoor de risico's op scheuren. Mochten er toch scheurvormingen optreden op wanden of plafonds dan zijn deze naderhand ook gemakkelijk te herstellen en zult u er niets van terugzien mits u heeft gekozen voor een gladde afwerking.
 • Wat moet ik doen voordat de stucadoors komen stucen?
  Voordat de stucadoors beginnen met hun werkzaamheden is het belangrijk dat de ruimte waarin gewerkt moet worden geheel leeg is. Ook de stopcontacten moeten worden verwijdert en dit geld ook voor de trapleuningen en spotjes etc. Mocht u dit zelf niet kunnen uitvoeren dan zouden wij dat natuurlijk ook voor u kunnen doen.
 • Moet oud stucwerk worden verwijderd?
  Als het oude stucwerk los zit van de ondergrond moet dit worden verwijderd. Zit het niet los dan kan dit gewoon blijven zitten. Dit kunt u meestal weten door tikjes te geven op het stucwerk en als u een 'lege' geluid hoort zit het stucwerk los.
 • Hoe dik zal het stucwerk worden?
  De dikte van het stucwerk wordt bepaald door de ondergrond. Hoe ongelijkmatiger de ondergrond is hoe dikker het stucwerk aangebracht moet worden. De gemiddelde dikte is ongeveer 5mm.
 • Wat kost latexverf spuiten of rollen per m2?
  Wij rollen en spuiten voor dezelfde prijs als de ander. De kosten zijn gemiddeld tussen de €7 en €12 per m² en u mag ieder gewenst kleur kiezen! Er komen alleen toeslagen erbij als u verschillende kleuren wilt.

AVH Stucadoorsbedrijf

Neem contact op
bottom of page