top of page

VERLAAGD PLAFOND

Het Verlagen en Monteren van een Nieuw Plafond: Voordelen en Risico's

Het verlagen en monteren van een nieuw plafond biedt vele voordelen. Zo kunnen er makkelijk inbouwspots worden aangebracht en is er meer ruimte voor isolatie.
 

Veelzijdige Toepassingen

Een plafondverlaging kan voor meerdere doeleinden worden toegepast, zoals:

  • Het verlagen van het plafond in de keuken voor de afzuigkap

  • Het creëren van koofverlichting in de woonkamer
     

Hoeveel cm verlagen?

Er zijn verschillende ruimtes in een woning waar plafonds verlaagd kunnen worden, zoals:

  • Badkamer

  • Keuken / kookeiland

  • Woonkamer

  • Zolder met schuin dak

Een verlaagd plafond zal altijd lager zijn dan uw bestaande plafond. In de meeste gevallen wordt een plafond 5 tot 10 cm verlaagd. Dit biedt voldoende ruimte om isolatiedekens aan te brengen en inbouwspots te plaatsen met indirecte verlichting.
 

Verlagen en Isoleren

Niets is vervelender dan geluidsoverlast door geluidsoverdracht. Door het aanbrengen van een verlaagd plafond is het plaatsen van isolatie veel eenvoudiger dan bij een bestaand plafond. Steenwol en glaswol bieden uitstekende geluidsisolatie en zijn zeer akoestisch.

Het is cruciaal om geen geluidstrillingen door te geven aan de verdieping erboven of beneden. Dit kan bereikt worden door de randen tussen het nieuwe plafond en de bestaande muren goed af te kitten, zodat geluidstrillingen minimaal worden doorgegeven. Op deze manier isoleert u effectief tegen geluid, warmte en kou. Ook bij het isoleren van een zolder met een schuin dak is het belangrijk om geen koudebrug te veroorzaken.
 

Risico's van Zelf Doen

Het zelf proberen te verlagen en monteren van een nieuw plafond kan leiden tot serieuze problemen. Onprofessioneel werk kan resulteren in scheve plafonds, onvoldoende isolatie en slechte afwerking. Dit kan niet alleen de uitstraling van uw woning verpesten, maar ook leiden tot hogere kosten door noodzakelijke reparaties en correcties.
 

Afwerking van het Plafond

De afwerking van een verlaagd plafond bepaalt de uitstraling van uw ruimte. De meeste mensen kiezen voor een strakke afwerking, meestal met een stuclaag en een mooie laag verf. Daarnaast kunnen sierlijsten en ornamenten toegevoegd worden voor een meer klassieke uitstraling. De keuzevrijheid is enorm, en wij helpen u graag om de beste afwerking te kiezen.
 

Advies en Contact

Wilt u advies over het verlagen en monteren van een nieuw plafond? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag!

bottom of page