top of page

VERLAAGD PLAFOND

Het verlagen en monteren van een nieuw plafond heeft vele voordelen. Zo kunnen er makkelijk inbouwspots worden aangebracht en is er meer ruimte om te isoleren. 

Een plafond verlaging kan dus voor meerdere doeleindes worden toegepast, denk hierbij aan het verlagen van het plafond in de keuken voor de afzuigkap of het maken van koof verlichting in uw woonkamer.

Hoeveel cm verlagen?

Er zijn verschillende gedeeltes in een woning waar de plafonds verlaagt kunnen worden. Denkt u hierbij aan:

  • Badkamer

  • Keuken / kookeiland

  • Woonkamer

  • Zolder met schuin dak

Een verlaagt plafond zal ten alle tijden lager zijn dan uw bestaande plafond. In de meest gevallen word een plafond 5 tot 10 cm verlaagt. Op deze manier is er ruimte genoeg om isolatiedekens aan te brengen en inbouwspots te plaatsen met indirecte verlichting.

Verlagen en isoleren

Er is natuurlijk niets vervelender dan geluidsoverlast door een geluidsoverdracht. Door het aanbrengen van een verlaagt plafond is het plaatsen van isolatie makkelijk er gedaan dan het isoleren van een bestaand plafond. 

Steenwol en glaswol geven een uitstekende geluidsisolatie en is erg akoestisch.

Belangrijk is om geen geluidstrillingen door te geven aan de verdieping erboven of beneden de randen tussen het nieuwe plafond en de bestaande muren af te kitten zodat de geluidstrillingen minimaal kunnen worden doorgegeven.

Op deze manier isoleert u goed tegen geluid en tegen de warmte en kou. Ook bij het isoleren van een zolder met een schuin dak, puntdak en een nok is dit uiterst belangrijk om geen koude brug te veroorzaken.

Afwerking van het plafond

De afwerking van een verlaagd plafond bepaald de uitstraling, de meeste mensen willen een strakke afwerking. Dit gebeurd in de meeste gevallen met een soort stuclaag om vervolgens een mooie strakke laag verf aan te brengen op het verlaagde plafond.

Ook kunnen er natuurlijk sierlijsten en ornamenten op uw plafond geplaatst worden voor een meer klassieke afwerking. In principe is de keuzevrijheid enorm als het aankomt van de afwerking. Vraag bij ons naar de mogelijkheden

bottom of page